Arbeidsrecht advocaat nodig?
Bel vrijblijvend: 020 - 794 37 78
Home > Ontslagvergoeding
Ontslagvergoeding Amsterdam

Ontslagvergoeding in Amsterdam

Recht op een ontslagvergoeding?

Een ontslagvergoeding is een soort ‘schadevergoeding’ die de werkgever aan de werknemer kan geven bij ontslag, ook wel ‘gouden handdruk’ genoemd. Of u een ontslagvergoeding krijgt, hangt af van een aantal factoren. Als u wordt ontslagen in uw proefperiode of als uw arbeidsovereenkomst van rechtswege is geëindigd, krijgt u waarschijnlijk geen vergoeding. Ook als u bent ontslagen op grond van een goede reden (verwijtbaarheid), is de kans op een ontslagvergoeding klein. Vraag uw specialist op het gebied van arbeidsrecht in Amsterdam of u recht heeft op een ontslagvergoeding. Werkt u in Amsterdam of in de buurt van Amsterdam en twijfelt u of u recht heeft op een vergoeding? Wij geven u een gedegen juridisch advies.

Onderhandelen bij ontslagvergoeding

In veel gevallen wordt een arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden beëindigd door een beëindigingsovereenkomst. Voor u is het nu belangrijk om te onderhandelen over uw ontslagvergoeding. Laat u bij de onderhandelingen bijstaan door een professionele advocaat. Wij helpen u graag in Amsterdam en in de gehele regio van Amsterdam. Bent u benieuwd naar onze werkwijze? Of heeft u ontslag gekregen en wilt u weten of u recht heeft op een ontslagvergoeding? Neem dan contact op met onze kantoor uit Amsterdam: Gimbrère Advocaten. U kunt bij ons een vrijblijvend gesprek aanvragen, de eerste 30 minuten zijn geheel gratis.

Of het nu gaat om arbeidsrecht voor werknemers, ondernemers of werkgevers: bij Gimbrère Advocaten in Amsterdam bent u verzekerd van de best mogelijke behartiging van uw belangen. In zake behartiging van arbeidsrechtelijke kwesties voor particulieren hanteren wij een speciaal gereduceerd tarief. Daarnaast willen wij u er graag op attenderen dat er de mogelijkheid bestaat een deel van de kosten van rechtsbijstand voor werknemers op de werkgever te verhalen.

Let op! Per 1 juli 2015 gelden er nieuwe regels binnen het ontslagrecht door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. De ontslagprocedure verandert en de ontslagvergoeding maakt plaats voor een transitievergoeding. Er geldt voor kleine bedrijven en oudere werknemers nog wel een overgangstermijn. Lees hier meer.

Menu